HAPSYS
PSYchologie en HAPtotherapie
praktijk


De combinatie van psychologische behandeling en haptotherapie geeft een holistische therapie: een therapie gericht op jou als mens als geheel. Met aandacht voor zowel de geest, de ziel als het lichaam en voor zowel het denken als het voelen.

Vaak weet je met je hoofd goed hoe het zit en waar het probleem zit, maar kan je het niet voelen. Het met je hoofd zo goed weten hoe het zit kan zelfs in de weg staan van het echt gaan voelen. Je kan een muur opwerpen door de dingen slechts met je hoofd te benaderen en te beredeneren.

Ook in therapie kan het voorkomen dat je de dingen met je hoofd blijft benaderen. Hierdoor houd je controle. Ook kan het voorkomen dat je therapeut zich vooral richt op jouw hoofd, op hoe je denkt en op het meer inzicht krijgen in je problemen. Het kan zijn dat dat is wat je wilt: controle houden en bezig zijn met je denken, met inzicht krijgen. Maar aan de andere kant kan het zijn dat je voelt dat je zo niet echt verder komt. Therapie levert dan vaak toch niet op wat je wilt en het kan zijn dat je je niet echt gezien voelt als mens.

In haptotherapie staat de aandacht voor het lichaam en het voelen centraal. Vooral door middel van de aanraking. Zo kan je geen muur meer opwerpen. Je lichaam liegt nooit. Het laat direct en duidelijk zien en voelen waar de pijn of het probleem zit. Dat kan heel confronterend zijn. Maar naast confronterend kan het je een ervaren en gevoeld inzicht geven in hoe jouw pijn of probleem in elkaar zit en vooral hoe je daar anders mee om kan gaan dan je tot nu toe gedaan hebt.


'Hapsis' is het Griekse woord voor voelen en tasten.
PSYchologische behandeling en HAPtotherapie bij HAPSYS
kan je de weg wijzen naar meer tastend en voelend in het leven staan.