Persoonlijke retraite
Een persoonlijke retraite of ‘Intensive’ is een manier om met behulp van een op jou en jouw vraag toegesneden programma te werken aan een terugkerend probleem, een hardnekkige klacht of een blokkade die je in jezelf bemerkt. Het programma bepalen we gezamenlijk, waarbij jouw vraag het vertrekpunt is en we ons richten op jouw doel, wat jij wil bereiken. Ook de duur van de retraite bepalen we samen. De locatie is retraite centrum Milagro de Algar aan de Costa de la luz in Andalusië. Qua inhoud bestaat het programma uit een op jou toegesneden unieke mix van effectieve en welbeproefde therapeutische en welzijnsbevorderende methoden en technieken. Denk bijvoorbeeld aan traumatherapie, yoga, ontspannings- en ademhalingstechnieken, voedingsadvies en leefstijl coaching. Tijdens een persoonlijke retraite wisselen we werken met dergelijke technieken af met tijd voor jezelf, die je naar eigen inzicht en behoefte kunt invullen, met bijvoorbeeld wandelen, aan het strand liggen, surfen, paardrijden of gewoon lekker luieren bij het zwembad. Je hebt je eigen kamer, tipi of tent waar je je kunt terug trekken. Naast op je doel en proces hoef je je verder nergens op te richten; accomodatie, maaltijden en alles wat je nodig hebt om tot jezelf te komen is geregeld. In overleg kan je kiezen voor een gedeeltelijke stilte retraite. Je kunt desgewenst je persoonlijke retraite koppelen aan een yoga retraite, die meerdere keren per jaar op dezelfde locatie georganiseerd wordt. Dit door bijvoorbeeld eerst een week een yoga retraite te volgen en daarna je een week helemaal te richten op jezelf tijdens een persoonlijke retraite.

Bij de persoonlijke retraite hoort een voortraject en een natraject. Tijdens het voortraject, dat twee tot drie sessies in beslag neemt, maken we kennis, krijg je de ruimte om je vraag te verhelderen en bespreken we mijn voorstel voor een programma. Als we ons beiden in het plan van aanpak kunnen vinden, prikken we in overleg de duur van en de datum waarop de retraite zal starten.

Het natraject bestaat uit één tot drie (online of face-to-face) sessies gericht op hoe de persoonlijke retraite bij je ‘geland’ is. We kijken of de intensive heeft opgeleverd wat je hoopte en waar dit niet het geval is werken we aan wat nog in de weg staat om jouw doel wel en alsnog te bereiken. Als blijkt dat er iets anders nodig is (andere therapie of stappen) dan adviseer ik je dat en help ik je als je wilt in de toeleiding naar aanvullende hulp of de te nemen stappen.

Spreekt het je aan, ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden of twijfel je of dit misschien iets voor jou kan zijn, aarzel dan ajb niet om contact met me op te nemen. Aan een oriënterend (online, telefonisch of face-to-face) gesprek van een half uur zijn geen kosten verbonden.

Bij welke problemen, vragen of blokkades kan je denken aan een persoonlijke retraite?

– als je merkt dat na veel of verschillende therapie, ‘soul-searching’ en door gemaakte processen je desondanks tegen een bepaald patroon, een diep weggestopt oud trauma of bepaalde blokkade blijft aanlopen. Je weet verstandelijk hoe het zit en moet, misschien zelfs wat je moet doen of loslaten om het te veranderen, maar op de één of andere manier lukt het steeds niet of stap je weer in oude valkuilen. En je merkt dat wat je tot nu toe hebt gedaan, bijvoorbeeld therapie van ‘één keer in de zo veel weken een sessie’ niet genoeg is om dit patroon te doorbreken.