Leefstijl is alles wat je doet en laat om gezond te blijven of te worden en je goed te voelen. Dat heeft dus betrekking op veel aspecten van je leven.
Niet alleen voeding en beweging, maar ook slaap, middelengebruik (drugs, alcohol, roken) en ontspanning zijn onderdelen van je leefstijl.

Bij leefstijlcoaching kijk ik samen met jou naar je huidige leefstijl, wat je wil veranderen en waar je naar toe zou willen werken. Ik zal hierbij aansluiten bij jouw persoonlijke situatie, jouw wensen, vragen en mogelijkheden. En ik neem jouw hele leefstijl als basis voor de coaching. Dus niet alleen voeding of beweging, maar ook bijvoorbeeld hoe je slaapt, ontspant en hoeveel stress je ervaart. Ik zal je vanuit het plaatje dat dan ontstaat advies en begeleiding geven om stapsgewijs je leefstijl te veranderen. Hoe bereik je wat je wilt bereiken en welk gedrag hoort daarbij? We gaan op zoek naar dagelijkse leefgewoontes die jou helpen om je doel te bereiken. Bijvoorbeeld op het gebied van dagindeling, omgaan met stressprikkels, voeding, slaap of bewegen. Ik begeleid je om je nieuwe, gewenste gewoontes ‘in te trainen’. En vooral ook inzicht te krijgen in hoe het bij jou werkt, zodat je steeds meer grip krijgt op het toewerken naar je doel.

We werken holistisch, omdat voor leefstijl geldt wat voor alles geldt: de som van de delen is meer dan het geheel. Als je beter voor jezelf zorgt op al deze vlakken, zal het effect daarvan uitwaaieren naar andere gebieden. Zo zal je merken dat je gezondheid verbetert, dat je meer energie krijgt, lekkerder in je vel zit, meer rust ervaart in je hoofd. Ook kan je een toename van zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld bemerken.

We werken toe naar een positieve verandering, op een manier die bij jou past. Hierbij moet niets, de stappen die je neemt zijn afhankelijk van jouw wensen, mogelijkheden en grenzen.